Qué busques?

dijous, 18 de juliol del 2013

Pa fet a casa: Bastonets de llavors

Aquests bastonets son una adaptació del llibre Pa de'n Xavier Barriga, jo hi afegit oli d'oliva que els dona millor sabor i textura pel nostre gust i els he amassat amb panificadora. Un pa molt saludable i digestiu.
Ingredients

  • 500 gr farina de força
  • 10 gr sal
  • 300 ml aigua
  • 30 gr oli
  • 10 gr llevat fresc
  • 15 gr sèsam torrat
  • 15 gr sèsam sense torrar
  • 15 gr llavors de rosella
  • 15 gr llavors de chia
  • 15 gr lli daurat
  • 15 gr lli marró
  • 15 gr flocs de civada
  • 15 gr pipes de gira-sol
  • 15 gr pipes de carabassa
  • Per a l'acabat: 
    • una barreja de totes les llavors, flocs de civada i pipes anteriors.
    • Sal maldon
Preparació

  1. Posem a la cubeta de la panificadora l'aigua tèbia, l'oli, la sal, la farina i el llevat esmicolat. Connectem el programa de masses pujades.
  2. Quan soni l'avisador (o als 20') afegim les llavors, flocs i pipes. Deixem que acabi d'amassar, desconnectem i deixem reposar 30'.
  3. Enfarinem lleugerament el marbre, hi aboquem la massa i estirem amb el corró fins obtenir un rectangle d'1 cm de gruix i 15 cm d'amplada (aproximadament), pintem amb aigua i escampem per sobre la barreja de llavors de l'acabat prement una mica amb les mans per que s'enganxin.
  4. Amb un ganivet (o amb un talla-pizzes rodó va perfecte) tallem bastonets d'1 cm d'ample i 15 de llarg i els posem sobre una safata de forn una mica separats entre si per que no s'enganxin al fermentar. Els tapem amb un drap humit i deixem fermentar durant 1h.
  5. Pre-escalfem el forn a 250º amb un pot amb aigua per generar vapor.
  6. Ruixem els bastonets amb una mica d'aigua, hi escampem escames de sal maldon per sobre i enfornem uns 10-15', fins que siguin daurats.
Els bastonets que sobrin es guarden molt be en una capsa metàl·lica o bossa de plàstic. Al moment de consumir els podem posar uns segons a la torradora i queden espectaculars.

Variants: podem substituir part de les llavors per fruita deshidratada o muesli i obtindrem un mos ben energètic.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: